Négyesi Anna a Kovács-módszer főmunkatársa

Főmunkatárs

Négyesi Anna zenetanár, egyetemi oktató mélyhegedű szakon szerzett diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében 1990-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán pedagógus szakvizsgát tett zenei munkaképesség-gondozás (ZMG) tárgyból 2007-ben. Ettől kezdve folyamatosan részt vesz a ZMG oktatásában és kutató munkájában, mint a témavezető, dr. Pásztor Zsuzsa munkatársa.

A ZMG pedagógiájának minden területén dolgozott az eltelt évek alatt, óvodában, zeneiskolában, szakközépiskolában és egyetemen. Jelenleg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Intézetében és Budapesten, az ELTE PPK posztgraduális tanárképzésein, továbbá a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Lajtha László Zeneiskolában, valamint a Muzsikáló Egészség Alapítvány akkreditált zenetanári továbbképzésein tanít.

A ZMG könyveinek és filmjeinek szerkesztői munkái mellett folyamatosan publikál. A Mozgástár c. módszertani munkája a ZMG több évtizedes mozgásrepertoárjából ad válogatást a ZMG tanárok számára. A 33 mozgásóra a zeneművészeti szakközépiskolában egy tanévi óráinak lejegyzett anyagát tartalmazza.A zenélő növendékek számára szolgál a 20 mozgáspihenő c. gyűjtemény. A Frissítő és fejlesztő mozgások óvodásoknak c. füzet a legfiatalabb korosztály részére kínál játékos mozgásanyagot.