A Kovács Módszer Egyesület

2006. szeptemberében megalakult a Kovács Módszer Egyesület. Alapító tagjai azok a zenetanárok, akik az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a Kovács módszer tárgyból szakvizsgát tettek.


A Kovács-Módszer Egyesület vezérkara

1. Az Egyesület célja:

A Kovács-módszer hagyományának, szellemiségének ápolása, fenntartása, továbbadása, a Kovács-módszert alkalmazó tanárok érdekvédelme és szakmai támogatása, tevékenységük összehangolása, közös kutatási programok koordinálása. A kutatási eredmények megismertetése, terjesztése a zenetanárok és más pedagógusok körében. Továbbképzések, tapasztalatcserék alkalmainak megteremtése Magyarországon és külföldön.

2. Az Egyesület feladatai:

Kutatások, vizsgálatok folytatása a Kovács-módszer témájában, a kutatási anyagok elkészítése, publikálása, hazai és nemzetközi fórumokon. Szakmai tanácskozások, konferenciák szervezése Magyarországon. Külföldi szakmai konferenciákon való részvétel szervezése és támogatása.

Az egyesület szívesen fogadja mindazok csatlakozását, akik a Kovács módszert valamilyen formában alkalmazzák saját maguk, vagy tanítványaik részére.

3. Elérhetőség:   Kovács Módszer Egyesület, 1092 Budapest, Ráday u. 47


Dr. Kovács Géza, az Egyesület névadója

Találkozó

2010. november 6-án rendeztük a Kovács-Módszer Egyesület rendes évi találkozóját a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangversenytermében. Az egyesületi tagokon kívül sok jóbarát és vendég is megtisztelt bennünket jelenlétével. A napot a szokásos frissítő léggömbös játékkal kezdtük. Ezután a Kovács-módszer orvosának, dr. Molnár Zoltánnak előadását hallhattuk „A Kovács-módszer tanárok az egészségnevelés diplomatái” címmel. Majd a Kovács-Módszer Stúdió két új filmjéből mutattunk be részleteket. Az egyik dr. Kovács Géza „Variációk” c. tornaórájának DVD változata. Ezt a filmet Lassu Tamás rendezésében 1999-ben forgattuk, szeretve tisztelt mesterünk halála előtt néhány nappal, és mindez ideig csak VHS formában létezett. A másik film, melyet előképzőben tanító tanárok és fejlesztő pedagógusok részére készítettünk, a „Mozgásfejlesztés” címet viseli. A filmbemutató után a Kovács-módszer tanárok beszámolója következett az iskolájukban végzett munkájukról. A beszélgetés során együtt örülhettünk annak, hogy a Kovács-módszer programja közkedvelt és támogatott, és mind többen ismerik föl a munkaképesség-gondozó pedagógia mással nem pótolható értékeit.

Dr. Pásztor Zsuzsa


Léggömbös bemelegítés


Dr. Molnár Zoltán, a Kovács-módszer-team orvosa előadást tart

v
Az orvosi előadás hallgatói